26 Mart 2015 Perşembe

Patatesli Omlet

Patatesli Omlet Nasıl Yapılır?

Patattesli Omlet
Patatesli Omlet
Patatesli Omlet Yapmak İçin Gerekli Olan Malzemeler:

  • 4 yumurta
  • 3 Adet patates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Patatesleri kızartmak için sıvı yağ

Patatesli Omletin Yapılışı:

  • Patatesler yıkanır,kabukları soyulur ve parmak patates olarak doğranır. Sonra yıkanır.
  • Doğranmış patatesler kızgın yağda kızartılır ve içine kağıt havlu serilmiş bir servis tabağına alınır.
  • Yumurta,tuz,karabiber ve pul biber birlikte çırpılır.
  • Kızartılmış patatesler omlet yapılacak yavaya alınır ve ocağın altı açılır.
  • Patateslerin üzerine çırpılmış yumurtalar da eklenir ve tavanın kapağı kapatılır.
Kısık ateşte pişirilir.Yumurtalar pişmişse artık omleti ters çevirebiliriz.İster spatulayla yada tavanın kapağına  alıp  çevirin.Çevirdikten  iki dakika sonra altını kapatıp, dilimleyerek servis yapalım.Afiyet olsun..
Kahvaltı Önerileri

Tarifler Gelsin

2 yorum :

  1. gece gece ben sizin bloga bakmamalıyım,iştah açıyor :)) ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :)Sevgiyle kalın <3

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...