8 Nisan 2015 Çarşamba

Zeytinyağlı Barbunya Yemeği

Barbunya Yemeği Nasıl Pişirilir?


Barbunya Pilaki
Zeytinyağlı Barbunya Yemeği

Zeytinyağlı Barbunya Yemeğini Yapmak İçin Gerekli olan Malzemeler:



  • ½ kg Barbunya
  • 1 Adet kuru soğan
  • 1 Çay bardağı zeytinyağı
  • 2 Diş sarmısak
  • 2 Adet kesme şeker
  • 1 Yemek kaşığı biber salçası
  • 1 Yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • 4 Su bardağı soğuk su

Zeytinyağlı Barbunya Yemeği Nasıl Pişirilir?

  • Barbunyalar ayıklanır,yıkanır ve süzülür.
  • Süzülen barbunyalar düdüklü tencereye alınır.
  • Soğan ve sarmısaklar soyulur , yıkanır ve bütün olarak barbunyaların üzerine eklenir.
  • Su,zeytinyağı,tuz,şeker,biber ve domates salçası eklenir.Düdüklü tencerenin kapağı kapatılır.
  • Ocağa alınır orta ateşte  buhar çıkışı başladıktan 10 dakika sonra ocağın altı kısılır ve 25 dakika pişirilir.
  • Süre bitiminde ocak kapatılır.Buhar çıkışı bitmeden asla düdüklü tencerenin kapağı açılmaz.
İsterseniz sıcak olarak isterseniz de soğuk olarak tüketebilirsiniz.Afiyet olsun..
Barbunya Nasıl Yapılır?

Tarifler Gelsin

4 yorum :

  1. Zeytin yağlı barbunya yemeğini çok severim.Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim ben de bayılırım,hele de yanında pirinç pilavı varsa :)

      Sil
  2. özellikle yazın çok sık yaptığım yemeklerdendir,ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim , biz de de sık yapılır:)Sevgiler

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...