Barbunya Yemeği Nasıl Pişirilir?
Zeytinyağlı Barbunya Yemeği |
Zeytinyağlı Barbunya Yemeğini Yapmak İçin Gerekli olan Malzemeler:
- ½ kg Barbunya
- 1 Adet kuru soğan
- 1 Çay bardağı zeytinyağı
- 2 Diş sarmısak
- 2 Adet kesme şeker
- 1 Yemek kaşığı biber salçası
- 1 Yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- 4 Su bardağı soğuk su
Zeytinyağlı Barbunya Yemeği Nasıl Pişirilir?
- Barbunyalar ayıklanır,yıkanır ve süzülür.
- Süzülen barbunyalar düdüklü tencereye alınır.
- Soğan ve sarmısaklar soyulur , yıkanır ve bütün olarak barbunyaların üzerine eklenir.
- Su,zeytinyağı,tuz,şeker,biber ve domates salçası eklenir.Düdüklü tencerenin kapağı kapatılır.
- Ocağa alınır orta ateşte buhar çıkışı başladıktan 10 dakika sonra ocağın altı kısılır ve 25 dakika pişirilir.
- Süre bitiminde ocak kapatılır.Buhar çıkışı bitmeden asla düdüklü tencerenin kapağı açılmaz.
İsterseniz sıcak olarak isterseniz de soğuk olarak tüketebilirsiniz.Afiyet olsun..
Barbunya Nasıl Yapılır?
Tarifler Gelsin
Zeytin yağlı barbunya yemeğini çok severim.Ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim ben de bayılırım,hele de yanında pirinç pilavı varsa :)
Silözellikle yazın çok sık yaptığım yemeklerdendir,ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim , biz de de sık yapılır:)Sevgiler
Sil