Ana içeriğe atla

Zeytinyağlı Barbunya Yemeği

Barbunya Yemeği Nasıl Pişirilir?


Barbunya Pilaki
Zeytinyağlı Barbunya Yemeği

Zeytinyağlı Barbunya Yemeğini Yapmak İçin Gerekli olan Malzemeler:



  • ½ kg Barbunya
  • 1 Adet kuru soğan
  • 1 Çay bardağı zeytinyağı
  • 2 Diş sarmısak
  • 2 Adet kesme şeker
  • 1 Yemek kaşığı biber salçası
  • 1 Yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • 4 Su bardağı soğuk su

Zeytinyağlı Barbunya Yemeği Nasıl Pişirilir?

  • Barbunyalar ayıklanır,yıkanır ve süzülür.
  • Süzülen barbunyalar düdüklü tencereye alınır.
  • Soğan ve sarmısaklar soyulur , yıkanır ve bütün olarak barbunyaların üzerine eklenir.
  • Su,zeytinyağı,tuz,şeker,biber ve domates salçası eklenir.Düdüklü tencerenin kapağı kapatılır.
  • Ocağa alınır orta ateşte  buhar çıkışı başladıktan 10 dakika sonra ocağın altı kısılır ve 25 dakika pişirilir.
  • Süre bitiminde ocak kapatılır.Buhar çıkışı bitmeden asla düdüklü tencerenin kapağı açılmaz.
İsterseniz sıcak olarak isterseniz de soğuk olarak tüketebilirsiniz.Afiyet olsun..
Barbunya Nasıl Yapılır?

Tarifler Gelsin

Yorumlar

  1. Zeytin yağlı barbunya yemeğini çok severim.Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim ben de bayılırım,hele de yanında pirinç pilavı varsa :)

      Sil
  2. özellikle yazın çok sık yaptığım yemeklerdendir,ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim , biz de de sık yapılır:)Sevgiler

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Toz Çaylı Kurabiye

Çaylı Kurabiye Tarifi Çaylı Kurabiye Çaylı Kurabiye Yapmak İçin Gerekli Olan Malzemeler: 125 Gram margarin(Oda sıcaklığında olmalı) 1 Çay bardağı zeytinyağı 1 Su bardağı toz şeker 1 Adet yumurta 2 çorba kaşığı siyah çay(Tepeleme olacak) 1 Paket Kabartma Tozu 1 Paket vanilya Aldığı kadar un(3,5 bardak ) Çaylı Kurabiye Nasıl Yapılır? *Tüm malzemeler karıştırılıp,yoğurulur. *Yuvarlak şekil verilip,yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. *175 derecede altı kızarana kadar pişirilir. Not: *Bu kurabiyelerin üstü beyaz kalıyor o nedenle altının kızarması yeterli. *Bu tarifle 30-35 tane kurabiye çıkıyor. *Kurabiyeler fırından ilk çıktığında yumuşak oluyor ,soğudukca sertleşir.                                                  Sevgiyle ve sağlıkla kalınız.. Çaylı Kurabiye Tarifi Tarifler Gelsin

NEGROLU KURABİYE

  NEGROLU KURABİYE  TARİFİ       Negrolu Kurabiye Nasıl Yapılır? Negrolu Kurabiye Tarifi İçin Gerekli  Olan Malzemeler: *200gram tereyağ *1 subardağı toz şeker *Yarım su bardağı  esmer şeker *2 yumurta *1 çay kasığı tuz *1 çay kaşığı kabartma tozu *1 paket vanilya *1 çay bardağı damla çikolata *2 paket Negro *Aldığı kadar un(3-3,5 bardak) Nasıl Yapılır? Çikolata ve Negro hariç tüm malzemeleri yoğuralım.Hamur kıvamına gelince içine damla çikolataları ekleyelim.Ceviz büyüklünde parçalar koparıp içine  bir tane Negro koyup kapatalım.180 dereceye ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirelim.Afiyet olsun. Negrolu Kurabiye Yapım Aşamaları Tarifler Gelsin

Çatlak Poğaça

Çatlak Poğaça Tarifi Çatlak Poğaça Çatlak Poğaça Tarifi İçin Gerekli Olan Malzemeler: *1 Su bardağı süt *1 Su bardağı sıvı yağ *1 Su bardağı yoğurt *1 Paket yaş maya *1 Çorba kaşığı toz şeker *1 Tatlı kaşığı tuz *Aldığı kadar un Üstü  İçin: *1 Su bardağı su *1 Su bardağıpirinç unu *1 paket kuru maya *1 çorba kaşığı şeker *2 Çorba kaşığı sıvı yağ *1 Çay kaşığı tuz Çatlak Poğaça nasıl yapılır? Süt ve maya karıştırılıp mayalanması için 10 dakika bekletilir.Süre bitiminde bütün hamur malzemeleri eklenir yoğurulur ve 30 dakika mayalanması için bekletilir.Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlak şekil verilir ve yağlı kağıt serili tepsiye dizilir..Üstü için olan malzemelerin tümü çırpılarak boza kıvamında bir sos hazırlanır ve  bir kaşık yardımıyla tepsiye dizilmiş hamurların üstüne gezdirilir.185 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirilir.Afiyet olsun.. Çatlak  Poğaça Çatlak Poğaça Çatlak Poğaça