Ana içeriğe atla

Fava

Fava Tarifi

Fava Tarifi
Fava
Fava Tarifi İçin Gerekli Olan Malzemeler :
Fava Nasıl Yapılır
Fava

  • ½ kg Kuru bakla
  • 1 Adet patates
  • 1 Adet kuru soğan

  • 1 Adet kesme şeker
  • Tuz
  • 1 çay bardağı zeytin yağı

Fava Nasıl Yapılır ?

Baklalar ayıklanır,yıkanır ve  pişireleceği tencereye alınır.Üzerini geçecek kadar su eklenir.(2 ya da 3 parmak kadar).Ocağa alınır ve kaynamaya bırakılır.Kaynayıp üzeri köpüp köpük olunca ocaktan alınır.Suyu boşaltılır soğuk sudan geçirir.Daha sonra üzerini geçecek kadar su eklenir.Patates ve soğanlar da rendelenip  tencere ocağa alınır.Kaynamaya başlayınca zeytin yağı ve şekeri de eklenir.Dibi tumasın diye sık sık karıştırılır.Kaynamaya başlayınca üzerinde oluşan köpükler alınır.Baklalar  iyice yumuşayıp erimeye başlayınca tuzu da eklenir.Bir süre daha kaynadıktan sonra ocak kapatılır.Blendırdan geçirilir ve uygun bir borcama boşaltılır ve donması beklenir.Servis yapmadan önce dilimlenir ve üzerine zeytin yağı gezdirilir.

Servis Önerisi:
Favaya dere otu ve kuru soğan çok yakışıyor.Kuru soğanı küp küp doğrayıp bir miktar dereotunu da ince ince kıyın.2 yemek kaşığı zeytin yağını da ilave edip servis tabağına aldığınız favaya güzelce karıştırın.Bu haliyle favaya''Tekmilli Fava'' denmektedir.Çok lezzetli bu haliyle de.Afiyet olsun

Tekmilli Fava Nasıl Yapılır?

Tarifler Gelsin

Yorumlar

  1. Ellerinize sağlık :) İzmir'de çok yapılan bir tarif.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet İzmir'de çok yapılır ve sevilir gerçekten de..İzmir'den sevgiler :-)

      Sil
  2. Ben duymamıştım fava' yı değişik ve kolay bir tarif :) ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denemenizi tavsiye ederim Gonca Hanım:)Çok lezzetli bir mezedir.Özellikle balığın yanına çok yakışır..Sevgiler..

      Sil
  3. Çok severim:)Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. görüntü sunum harika canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Toz Çaylı Kurabiye

Çaylı Kurabiye Tarifi Çaylı Kurabiye Çaylı Kurabiye Yapmak İçin Gerekli Olan Malzemeler: 125 Gram margarin(Oda sıcaklığında olmalı) 1 Çay bardağı zeytinyağı 1 Su bardağı toz şeker 1 Adet yumurta 2 çorba kaşığı siyah çay(Tepeleme olacak) 1 Paket Kabartma Tozu 1 Paket vanilya Aldığı kadar un(3,5 bardak ) Çaylı Kurabiye Nasıl Yapılır? *Tüm malzemeler karıştırılıp,yoğurulur. *Yuvarlak şekil verilip,yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. *175 derecede altı kızarana kadar pişirilir. Not: *Bu kurabiyelerin üstü beyaz kalıyor o nedenle altının kızarması yeterli. *Bu tarifle 30-35 tane kurabiye çıkıyor. *Kurabiyeler fırından ilk çıktığında yumuşak oluyor ,soğudukca sertleşir.                                                  Sevgiyle ve sağlıkla kalınız.. Çaylı Kurabiye Tarifi Tarifler Gelsin

NEGROLU KURABİYE

  NEGROLU KURABİYE  TARİFİ       Negrolu Kurabiye Nasıl Yapılır? Negrolu Kurabiye Tarifi İçin Gerekli  Olan Malzemeler: *200gram tereyağ *1 subardağı toz şeker *Yarım su bardağı  esmer şeker *2 yumurta *1 çay kasığı tuz *1 çay kaşığı kabartma tozu *1 paket vanilya *1 çay bardağı damla çikolata *2 paket Negro *Aldığı kadar un(3-3,5 bardak) Nasıl Yapılır? Çikolata ve Negro hariç tüm malzemeleri yoğuralım.Hamur kıvamına gelince içine damla çikolataları ekleyelim.Ceviz büyüklünde parçalar koparıp içine  bir tane Negro koyup kapatalım.180 dereceye ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirelim.Afiyet olsun. Negrolu Kurabiye Yapım Aşamaları Tarifler Gelsin

Çatlak Poğaça

Çatlak Poğaça Tarifi Çatlak Poğaça Çatlak Poğaça Tarifi İçin Gerekli Olan Malzemeler: *1 Su bardağı süt *1 Su bardağı sıvı yağ *1 Su bardağı yoğurt *1 Paket yaş maya *1 Çorba kaşığı toz şeker *1 Tatlı kaşığı tuz *Aldığı kadar un Üstü  İçin: *1 Su bardağı su *1 Su bardağıpirinç unu *1 paket kuru maya *1 çorba kaşığı şeker *2 Çorba kaşığı sıvı yağ *1 Çay kaşığı tuz Çatlak Poğaça nasıl yapılır? Süt ve maya karıştırılıp mayalanması için 10 dakika bekletilir.Süre bitiminde bütün hamur malzemeleri eklenir yoğurulur ve 30 dakika mayalanması için bekletilir.Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlak şekil verilir ve yağlı kağıt serili tepsiye dizilir..Üstü için olan malzemelerin tümü çırpılarak boza kıvamında bir sos hazırlanır ve  bir kaşık yardımıyla tepsiye dizilmiş hamurların üstüne gezdirilir.185 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirilir.Afiyet olsun.. Çatlak  Poğaça Çatlak Poğaça Çatlak Poğaça