25 Mayıs 2015 Pazartesi

Zeytin Yağlı Taze Fasulye

Taze Fasulye Yemeği Tarifi

Zeytinyağlı Taze Fasulye
Zeytin Yağlı Taze Fasulye Yemeği İçin Gerekli Olan Malzemeler:


  • ½ Kg Taze Fasulye
  • 1 Adet kuru soğan
  • 2 Adet domates
  • 3 Adet acı sivri biber(Acı sevmiyorsanız tatlı da olabilir)
  • 1 Çay bardağı zeytin yağı
  • 1 Yemek kaşığı salça
  • 1 Adet kesme şeker
  • Tuz
Zeytin Yağlı Taze Fasulye Yemeği Nasıl Pişirilir?

Fasulyeler yıkanır ve uç kısımları koparılıp yan tarafındaki kılçıkları ayıklanır.Fasulyelerin büyüklüğüne göre iki ya da üç parçaya ayrılır ve süzülmeye bırakılır.
Kuru soğan soyulur ve rendelenir.(İsterseniz doğrayabilirsiniz de)Zeytin yağı ile soğan sotelenir.Soğanlar sararmaya başlayınca rendelenmiş domatesler ve salça da eklenir ve kavrulur.Domatesler kavrulduktan sonra fasulyeler eklenir bir iki kez çevrilir ve yıkanmış olan acı biberler de eklenir.Daha sonra üzerini geçecek kadar su eklenir.Tuz ve kesme şeker de eklenir ve tencerenin kapağı kapatılır ve fasulyeler yumuşayana dek pişirilir.Afiyet olsun.

Acı Biberli Taze Fasulye Yemeği 

Tarifler Gelsin

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...