Aşure Nasıl Yapılır?
Sütlü Aşure Tarifi
Aşure |
Aşure Yapmak İçin Gerekli Olan Malzemeler:
Aşure Nasıl Pişirilir?
*Buğday bir gece önceden yıkanır ve bir taşım kaynatılıp altı kapatılır.Nohut ve kuru fasulyeye de aynı işlem uygulanır.
*Ertesi gün buğday,kuru fasulye ve nohut ayrı tencerelerde pişirirlir.
*Hepsi pişince buğdayın 1\4 ü blendırdan geçirilip tekrar buğday tenceresine eklenir.
*Kuru üzüm ve kuru kayısılar yıkanıp,suda bekletilir.
*Pişmiş olan nohut ve kuru fasulye de eklenir buğday tenceresine.Üzerine kaynar su eklenir ve sürekli karıştırılır dibi tutmasın diye.
*Kuru kayısı ve üzümler eklenir.
*Nohutlar iyice yumuşayınca şeker sonrasında da ısıtılmış süt ilave edilir.Damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz şekeri oranını.
*Ocağı kapatmaya yakın gül suyu da eklenir .
*Biraz ılındıktan sonra servis kaselerine alınır.Ve üstü süslenir.
Aşurenin Üstü Nasıl Süslenir?
*Susam ve çam fıstığı ayrı ayrı kavrulur ve kaselere alınır.
*Bademler suda bekletilip kabuklarının şişmesi sağlanır,sonrasında kabukları soyulur ve kavrulur.
*Narı tanelenip bir kaseye alınır.Artık süsleme malzemeleri de hazır olduğuna göre aşureyi süsleyip eşinize dostunuza dağıtabilirsiniz.Afiyet olsun.
Sütlü Aşure |
Sütlü Aşure Nasıl Yapılır ?
Tarifler Gelsin
Valla aşure ayı gelmiş de geçiyor bile. Tarifiniz süper ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim İlhan Bey:)
Sil