Ana içeriğe atla

Krokan Nasıl Yapılır ?

Krokan
Fındıklı Krokan
Krokan



Krokan Yapmak İçin Gerekli Olan Malzemeler :

*1 Su Bardağı toz şeker

*1 Su Bardağı fındık(ceviz ya da badem de olabilir)

*3-4 Damla limon suyu

Krokan Nasıl Yapılır?

Teflon tencereye şeker ve fındık konup düşük ısıda karıştırılır.Şeker tamamen eriyince limon suyu eklenir ve ocak kapatılır.

   
Fındıklı Krokan
Krokan

Yağlı kağıdın üzerine bu karışım hızlıca  yayılır.(Hızlı  olmak şart çünkü hemen donuyor)
Fındıklı Krokan
Krokan

10 dakika bekletip istenilen büyüklükte kırılır.Afiyet olsun.

KrokanTarifi
Tarifler Gelsin




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Toz Çaylı Kurabiye

Çaylı Kurabiye Tarifi Çaylı Kurabiye Çaylı Kurabiye Yapmak İçin Gerekli Olan Malzemeler: 125 Gram margarin(Oda sıcaklığında olmalı) 1 Çay bardağı zeytinyağı 1 Su bardağı toz şeker 1 Adet yumurta 2 çorba kaşığı siyah çay(Tepeleme olacak) 1 Paket Kabartma Tozu 1 Paket vanilya Aldığı kadar un(3,5 bardak ) Çaylı Kurabiye Nasıl Yapılır? *Tüm malzemeler karıştırılıp,yoğurulur. *Yuvarlak şekil verilip,yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. *175 derecede altı kızarana kadar pişirilir. Not: *Bu kurabiyelerin üstü beyaz kalıyor o nedenle altının kızarması yeterli. *Bu tarifle 30-35 tane kurabiye çıkıyor. *Kurabiyeler fırından ilk çıktığında yumuşak oluyor ,soğudukca sertleşir.                                                  Sevgiyle ve sağlıkla kalınız.. Çaylı Kurabiye Tarifi Tarifler Gelsin

NEGROLU KURABİYE

  NEGROLU KURABİYE  TARİFİ       Negrolu Kurabiye Nasıl Yapılır? Negrolu Kurabiye Tarifi İçin Gerekli  Olan Malzemeler: *200gram tereyağ *1 subardağı toz şeker *Yarım su bardağı  esmer şeker *2 yumurta *1 çay kasığı tuz *1 çay kaşığı kabartma tozu *1 paket vanilya *1 çay bardağı damla çikolata *2 paket Negro *Aldığı kadar un(3-3,5 bardak) Nasıl Yapılır? Çikolata ve Negro hariç tüm malzemeleri yoğuralım.Hamur kıvamına gelince içine damla çikolataları ekleyelim.Ceviz büyüklünde parçalar koparıp içine  bir tane Negro koyup kapatalım.180 dereceye ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirelim.Afiyet olsun. Negrolu Kurabiye Yapım Aşamaları Tarifler Gelsin

Çatlak Poğaça

Çatlak Poğaça Tarifi Çatlak Poğaça Çatlak Poğaça Tarifi İçin Gerekli Olan Malzemeler: *1 Su bardağı süt *1 Su bardağı sıvı yağ *1 Su bardağı yoğurt *1 Paket yaş maya *1 Çorba kaşığı toz şeker *1 Tatlı kaşığı tuz *Aldığı kadar un Üstü  İçin: *1 Su bardağı su *1 Su bardağıpirinç unu *1 paket kuru maya *1 çorba kaşığı şeker *2 Çorba kaşığı sıvı yağ *1 Çay kaşığı tuz Çatlak Poğaça nasıl yapılır? Süt ve maya karıştırılıp mayalanması için 10 dakika bekletilir.Süre bitiminde bütün hamur malzemeleri eklenir yoğurulur ve 30 dakika mayalanması için bekletilir.Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlak şekil verilir ve yağlı kağıt serili tepsiye dizilir..Üstü için olan malzemelerin tümü çırpılarak boza kıvamında bir sos hazırlanır ve  bir kaşık yardımıyla tepsiye dizilmiş hamurların üstüne gezdirilir.185 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirilir.Afiyet olsun.. Çatlak  Poğaça Çatlak Poğaça Çatlak Poğaça