17 Ekim 2017 Salı

Krokanlı Pasta

Krokanlı
Pasta Tarifi
Pasta
Krokanlı Pasta




Krokanlı Pasta Yapmak İçin Gerekli Olan Malzemeler :

Pandispanyası İçin :

*4 Yumurta

*4 Kahve fincanı toz şeker

*3 Kahve fincanı un

*1 Paket kabartma tozu

*1 Paket vanilya

*3 Yemek kaşığı sıcak su

*2 Yemek Kaşığı sıvı yağ

*3 Yemek kaşığı kakao

Ganaj İçin:

*200 gr krema

*200 gr Bitter çikolata

Kreması İçin :

*100 gram krema

*2 su bardağı süt

*2 Yemek kaşığı kakao

*1,5 yemek kaşığı un

*1/2 Su bardağı  şeker

*1 su bardağının 1/3 ü kadar buğday nişastası

*1 Paket vanilya

1 yumurta

Pandispanya'nın Yapılışı:

Yumurtaların sarısıyla  beyazını ayırıyoruz.Şekerin yarısını yumurtanın beyazı ile diğer yarısını da  sarısı ile çırpıyoruz.
Sarısına sıcak su ve sıvı yağ ekleyip çırpıyoruz.Çırptıktan sonra da beyazını ekliyoruz bu karışıma.
Tahta kaşıkla alttan üstten karıştırarak karışmasını sağlıyoruz söndürmeden.
Un ,kabartma tozu,kakao ve vanilyayı ayrı  bir yerde eleyip,karışımın içine ekleyin.
Yağlanmış olan kalıba koyup önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında 40 dakika pişiriyoruz.

Kreması İçin ;

Bütün malzemeleri ocakta pişiriyoruz.

Ganaj İçin:

Kremayı ısıtıyoruz(Kesinlikle kaynatmıyoruz)Isıtılan kremaya bitter çikolatayı kırıyoruz.Kremanın sıcaklığı ile eritiyoruz.

Pastanın Yapılışı:

Soğuyan pandispanyayı 2'ye bölelim.1 Bardak süt ile ıslatalım.Arasına hazırladığımız kremayı yayalım.Kremanın üzerine kırılmış krokanlardan serpiştirelim.
Pandispanyanın diğer parçasını da üzerine kapatıp üstünü ve her yerini ganaj ile  kaplayalım.Üzerine krokan serpelim.Afiyet olsun..
Pasta
Krokanlı Pasta

Krokanlı Pasta
Tarifler Gelsin

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...