9 Aralık 2017 Cumartesi

Çatlak Poğaça

Çatlak Poğaça Tarifi



Çatlak Poğaça






Çatlak Poğaça Tarifi İçin Gerekli Olan Malzemeler:

*1 Su bardağı süt
*1 Su bardağı sıvı yağ
*1 Su bardağı yoğurt
*1 Paket yaş maya
*1 Çorba kaşığı toz şeker
*1 Tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un

Üstü  İçin:

*1 Su bardağı su
*1 Su bardağıpirinç unu
*1 paket kuru maya
*1 çorba kaşığı şeker
*2 Çorba kaşığı sıvı yağ
*1 Çay kaşığı tuz

Çatlak Poğaça nasıl yapılır?

Süt ve maya karıştırılıp mayalanması için 10 dakika bekletilir.Süre bitiminde bütün hamur malzemeleri eklenir yoğurulur ve 30 dakika mayalanması için bekletilir.Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlak şekil verilir ve yağlı kağıt serili tepsiye dizilir..Üstü için olan malzemelerin tümü çırpılarak boza kıvamında bir sos hazırlanır ve  bir kaşık yardımıyla tepsiye dizilmiş hamurların üstüne gezdirilir.185 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirilir.Afiyet olsun..
Çatlak  Poğaça
Çatlak Poğaça
Çatlak Poğaça



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...