Fava Tarifi
![]() |
Fava |
![]() |
Fava |
- ½ kg Kuru bakla
- 1 Adet patates
- 1 Adet kuru soğan
- 1 Adet kesme şeker
- Tuz
- 1 çay bardağı zeytin yağı
Fava Nasıl Yapılır ?
Baklalar ayıklanır,yıkanır ve pişireleceği tencereye alınır.Üzerini geçecek kadar su eklenir.(2 ya da 3 parmak kadar).Ocağa alınır ve kaynamaya bırakılır.Kaynayıp üzeri köpüp köpük olunca ocaktan alınır.Suyu boşaltılır soğuk sudan geçirir.Daha sonra üzerini geçecek kadar su eklenir.Patates ve soğanlar da rendelenip tencere ocağa alınır.Kaynamaya başlayınca zeytin yağı ve şekeri de eklenir.Dibi tumasın diye sık sık karıştırılır.Kaynamaya başlayınca üzerinde oluşan köpükler alınır.Baklalar iyice yumuşayıp erimeye başlayınca tuzu da eklenir.Bir süre daha kaynadıktan sonra ocak kapatılır.Blendırdan geçirilir ve uygun bir borcama boşaltılır ve donması beklenir.Servis yapmadan önce dilimlenir ve üzerine zeytin yağı gezdirilir.
Servis Önerisi:
Favaya dere otu ve kuru soğan çok yakışıyor.Kuru soğanı küp küp doğrayıp bir miktar dereotunu da ince ince kıyın.2 yemek kaşığı zeytin yağını da ilave edip servis tabağına aldığınız favaya güzelce karıştırın.Bu haliyle favaya''Tekmilli Fava'' denmektedir.Çok lezzetli bu haliyle de.Afiyet olsun
Tekmilli Fava Nasıl Yapılır?
Tarifler Gelsin
Ellerinize sağlık :) İzmir'de çok yapılan bir tarif.
YanıtlaSilEvet İzmir'de çok yapılır ve sevilir gerçekten de..İzmir'den sevgiler :-)
SilBen duymamıştım fava' yı değişik ve kolay bir tarif :) ellerinize sağlık.
YanıtlaSilDenemenizi tavsiye ederim Gonca Hanım:)Çok lezzetli bir mezedir.Özellikle balığın yanına çok yakışır..Sevgiler..
SilÇok severim:)Ellerinize sağlık
YanıtlaSilTeşekkürler :)
Silgörüntü sunum harika canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim canım :)Sevgiler..
Sil