Ana içeriğe atla

Zeytin Yağlı Taze Fasulye

Taze Fasulye Yemeği Tarifi

Zeytinyağlı Taze Fasulye
Zeytin Yağlı Taze Fasulye Yemeği İçin Gerekli Olan Malzemeler:


  • ½ Kg Taze Fasulye
  • 1 Adet kuru soğan
  • 2 Adet domates
  • 3 Adet acı sivri biber(Acı sevmiyorsanız tatlı da olabilir)
  • 1 Çay bardağı zeytin yağı
  • 1 Yemek kaşığı salça
  • 1 Adet kesme şeker
  • Tuz
Zeytin Yağlı Taze Fasulye Yemeği Nasıl Pişirilir?

Fasulyeler yıkanır ve uç kısımları koparılıp yan tarafındaki kılçıkları ayıklanır.Fasulyelerin büyüklüğüne göre iki ya da üç parçaya ayrılır ve süzülmeye bırakılır.
Kuru soğan soyulur ve rendelenir.(İsterseniz doğrayabilirsiniz de)Zeytin yağı ile soğan sotelenir.Soğanlar sararmaya başlayınca rendelenmiş domatesler ve salça da eklenir ve kavrulur.Domatesler kavrulduktan sonra fasulyeler eklenir bir iki kez çevrilir ve yıkanmış olan acı biberler de eklenir.Daha sonra üzerini geçecek kadar su eklenir.Tuz ve kesme şeker de eklenir ve tencerenin kapağı kapatılır ve fasulyeler yumuşayana dek pişirilir.Afiyet olsun.

Acı Biberli Taze Fasulye Yemeği 

Tarifler Gelsin

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Toz Çaylı Kurabiye

Çaylı Kurabiye Tarifi Çaylı Kurabiye Çaylı Kurabiye Yapmak İçin Gerekli Olan Malzemeler: 125 Gram margarin(Oda sıcaklığında olmalı) 1 Çay bardağı zeytinyağı 1 Su bardağı toz şeker 1 Adet yumurta 2 çorba kaşığı siyah çay(Tepeleme olacak) 1 Paket Kabartma Tozu 1 Paket vanilya Aldığı kadar un(3,5 bardak ) Çaylı Kurabiye Nasıl Yapılır? *Tüm malzemeler karıştırılıp,yoğurulur. *Yuvarlak şekil verilip,yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. *175 derecede altı kızarana kadar pişirilir. Not: *Bu kurabiyelerin üstü beyaz kalıyor o nedenle altının kızarması yeterli. *Bu tarifle 30-35 tane kurabiye çıkıyor. *Kurabiyeler fırından ilk çıktığında yumuşak oluyor ,soğudukca sertleşir.                                                  Sevgiyle ve sağlıkla kalınız.. Çaylı Kurabiye Tarifi Tarifler Gelsin

Patatesli Omlet

Patatesli Omlet Nasıl Yapılır? Patatesli Omlet Patatesli Omlet Yapmak İçin Gerekli Olan Malzemeler: 4 yumurta 3 Adet patates Tuz Karabiber Pul biber Patatesleri kızartmak için sıvı yağ Patatesli Omletin Yapılışı: Patatesler yıkanır,kabukları soyulur ve parmak patates olarak doğranır. Sonra yıkanır. Doğranmış patatesler kızgın yağda kızartılır ve içine kağıt havlu serilmiş bir servis tabağına alınır. Yumurta,tuz,karabiber ve pul biber birlikte çırpılır. Kızartılmış patatesler omlet yapılacak yavaya alınır ve ocağın altı açılır. Patateslerin üzerine çırpılmış yumurtalar da eklenir ve tavanın kapağı kapatılır. Kısık ateşte pişirilir.Yumurtalar pişmişse artık omleti ters çevirebiliriz.İster spatulayla yada tavanın kapağına  alıp  çevirin.Çevirdikten  iki dakika sonra altını kapatıp, dilimleyerek servis yapalım.Afiyet olsun.. Kahvaltı Önerileri Tarifler Gelsin

NEGROLU KURABİYE

  NEGROLU KURABİYE  TARİFİ       Negrolu Kurabiye Nasıl Yapılır? Negrolu Kurabiye Tarifi İçin Gerekli  Olan Malzemeler: *200gram tereyağ *1 subardağı toz şeker *Yarım su bardağı  esmer şeker *2 yumurta *1 çay kasığı tuz *1 çay kaşığı kabartma tozu *1 paket vanilya *1 çay bardağı damla çikolata *2 paket Negro *Aldığı kadar un(3-3,5 bardak) Nasıl Yapılır? Çikolata ve Negro hariç tüm malzemeleri yoğuralım.Hamur kıvamına gelince içine damla çikolataları ekleyelim.Ceviz büyüklünde parçalar koparıp içine  bir tane Negro koyup kapatalım.180 dereceye ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirelim.Afiyet olsun. Negrolu Kurabiye Yapım Aşamaları Tarifler Gelsin