Ana içeriğe atla

Aşure

Aşure Nasıl Yapılır?

Sütlü Aşure Tarifi
Aşure

Aşure Yapmak İçin Gerekli Olan Malzemeler:
    *3 Su bardağı buğday
      *1Su bardağı nohut
        *1su bardağı kuru fasulye
          *1 Kg+3 su bardağı toz şeker
            *1 Litre süt
              *2 Adet  portakal kabuğu rendesi
                *2 Adet nar
                  *1 kase kuru kayısı
                    *1 kase kuru üzüm
                      *Tarçın
                        *Hindistan cevizi
                          *Susam
                            *Badem
                              *Ceviz
                                *Fındık kırığı
                                  *Dut kurusu
                                    *2 yemek kaşığı gül suyu
                                      *Çam fıstığı

                                      Aşure Nasıl Pişirilir?

                                      *Buğday bir gece önceden yıkanır ve bir taşım kaynatılıp altı kapatılır.Nohut ve kuru fasulyeye de aynı işlem uygulanır.

                                      *Ertesi gün buğday,kuru fasulye ve nohut ayrı tencerelerde pişirirlir.


                                      *Hepsi pişince buğdayın 1\4 ü blendırdan geçirilip tekrar buğday tenceresine eklenir.

                                      *Kuru üzüm ve kuru kayısılar yıkanıp,suda bekletilir.

                                      *Pişmiş olan nohut ve kuru fasulye de eklenir buğday tenceresine.Üzerine kaynar su eklenir ve sürekli karıştırılır dibi tutmasın diye.

                                      *Kuru kayısı ve üzümler eklenir.

                                      *Nohutlar iyice yumuşayınca şeker sonrasında da ısıtılmış süt ilave edilir.Damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz şekeri oranını.

                                      *Ocağı kapatmaya yakın gül suyu da  eklenir .

                                      *Biraz ılındıktan sonra servis kaselerine alınır.Ve üstü süslenir.

                                      Aşurenin Üstü Nasıl Süslenir?

                                      *Susam ve çam fıstığı ayrı ayrı kavrulur ve kaselere alınır.

                                      *Bademler suda bekletilip kabuklarının şişmesi sağlanır,sonrasında kabukları soyulur ve kavrulur.

                                      *Narı tanelenip bir kaseye alınır.Artık süsleme malzemeleri de hazır olduğuna göre aşureyi süsleyip eşinize dostunuza dağıtabilirsiniz.Afiyet olsun.

                                      Sütlü Aşure

                                      Sütlü Aşure Nasıl Yapılır ?
                                      Tarifler Gelsin





                                      Yorumlar

                                      1. Valla aşure ayı gelmiş de geçiyor bile. Tarifiniz süper ellerinize sağlık.

                                        YanıtlaSil

                                      Yorum Gönder

                                      Bu blogdaki popüler yayınlar

                                      Toz Çaylı Kurabiye

                                      Çaylı Kurabiye Tarifi Çaylı Kurabiye Çaylı Kurabiye Yapmak İçin Gerekli Olan Malzemeler: 125 Gram margarin(Oda sıcaklığında olmalı) 1 Çay bardağı zeytinyağı 1 Su bardağı toz şeker 1 Adet yumurta 2 çorba kaşığı siyah çay(Tepeleme olacak) 1 Paket Kabartma Tozu 1 Paket vanilya Aldığı kadar un(3,5 bardak ) Çaylı Kurabiye Nasıl Yapılır? *Tüm malzemeler karıştırılıp,yoğurulur. *Yuvarlak şekil verilip,yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. *175 derecede altı kızarana kadar pişirilir. Not: *Bu kurabiyelerin üstü beyaz kalıyor o nedenle altının kızarması yeterli. *Bu tarifle 30-35 tane kurabiye çıkıyor. *Kurabiyeler fırından ilk çıktığında yumuşak oluyor ,soğudukca sertleşir.                                                  Sevgiyle ve sağlıkla kalınız.. Çaylı Kurabiye Tarifi Tarifler Gelsin

                                      Patatesli Omlet

                                      Patatesli Omlet Nasıl Yapılır? Patatesli Omlet Patatesli Omlet Yapmak İçin Gerekli Olan Malzemeler: 4 yumurta 3 Adet patates Tuz Karabiber Pul biber Patatesleri kızartmak için sıvı yağ Patatesli Omletin Yapılışı: Patatesler yıkanır,kabukları soyulur ve parmak patates olarak doğranır. Sonra yıkanır. Doğranmış patatesler kızgın yağda kızartılır ve içine kağıt havlu serilmiş bir servis tabağına alınır. Yumurta,tuz,karabiber ve pul biber birlikte çırpılır. Kızartılmış patatesler omlet yapılacak yavaya alınır ve ocağın altı açılır. Patateslerin üzerine çırpılmış yumurtalar da eklenir ve tavanın kapağı kapatılır. Kısık ateşte pişirilir.Yumurtalar pişmişse artık omleti ters çevirebiliriz.İster spatulayla yada tavanın kapağına  alıp  çevirin.Çevirdikten  iki dakika sonra altını kapatıp, dilimleyerek servis yapalım.Afiyet olsun.. Kahvaltı Önerileri Tarifler Gelsin

                                      NEGROLU KURABİYE

                                        NEGROLU KURABİYE  TARİFİ       Negrolu Kurabiye Nasıl Yapılır? Negrolu Kurabiye Tarifi İçin Gerekli  Olan Malzemeler: *200gram tereyağ *1 subardağı toz şeker *Yarım su bardağı  esmer şeker *2 yumurta *1 çay kasığı tuz *1 çay kaşığı kabartma tozu *1 paket vanilya *1 çay bardağı damla çikolata *2 paket Negro *Aldığı kadar un(3-3,5 bardak) Nasıl Yapılır? Çikolata ve Negro hariç tüm malzemeleri yoğuralım.Hamur kıvamına gelince içine damla çikolataları ekleyelim.Ceviz büyüklünde parçalar koparıp içine  bir tane Negro koyup kapatalım.180 dereceye ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirelim.Afiyet olsun. Negrolu Kurabiye Yapım Aşamaları Tarifler Gelsin