Hamur işleri
Mayalı Tarifler
![]() |
Peynirli Pastane Açması |
- 2,5 Su Bardağı ılık su
- 1 Paket Yaş Maya(İnstant Maya da olabilir)
- 1 Çay Bardağı toz şeker
- 1 Su Bardağı sıvı yağ
- 1 Yumurta akı(Sarısı üzerine)
- 1 Tatlı Kaşığı dolusu tuz
- 1 Paket Kabartma Tozu
- Aldığı kadar un(7,5 Su bardağı )
- Kaşar Peyniri
- Domates
- Biber
![]() |
Peynirli Pastane Açması |
Peynirli Pastane Açması Nasıl Yaplır?
*Bütün malzemeler eklenip yoğurulur..10-15 dakika mayalanmaya bırakılır.
*Cevizden biraz büyük parçalar koparılıp,tepsiye dizilir.
*Ayrı bir kaba biraz sıvı yağ koyup elinizi yağlayın ve hamurların ortasını havuz şeklinde açın.
*Peynir ,domates ve biberler doğranır .
*Hamurların ortasına peynir ,domates ve biberler yerleştirilir.
*Hamurların dış kısmına kalan yumurta sarısı sürülüp 180 dereceye ısıtılmış fırında üstü kızarana dek pişirilir.Afiyet olsun.
Resimlerle Peynirli Pastane Poğaçası Yapılışı :
Yorumlar
Yorum Gönder