Ana içeriğe atla

Krokanlı Pasta

Krokanlı
Pasta Tarifi
Pasta
Krokanlı Pasta




Krokanlı Pasta Yapmak İçin Gerekli Olan Malzemeler :

Pandispanyası İçin :

*4 Yumurta

*4 Kahve fincanı toz şeker

*3 Kahve fincanı un

*1 Paket kabartma tozu

*1 Paket vanilya

*3 Yemek kaşığı sıcak su

*2 Yemek Kaşığı sıvı yağ

*3 Yemek kaşığı kakao

Ganaj İçin:

*200 gr krema

*200 gr Bitter çikolata

Kreması İçin :

*100 gram krema

*2 su bardağı süt

*2 Yemek kaşığı kakao

*1,5 yemek kaşığı un

*1/2 Su bardağı  şeker

*1 su bardağının 1/3 ü kadar buğday nişastası

*1 Paket vanilya

1 yumurta

Pandispanya'nın Yapılışı:

Yumurtaların sarısıyla  beyazını ayırıyoruz.Şekerin yarısını yumurtanın beyazı ile diğer yarısını da  sarısı ile çırpıyoruz.
Sarısına sıcak su ve sıvı yağ ekleyip çırpıyoruz.Çırptıktan sonra da beyazını ekliyoruz bu karışıma.
Tahta kaşıkla alttan üstten karıştırarak karışmasını sağlıyoruz söndürmeden.
Un ,kabartma tozu,kakao ve vanilyayı ayrı  bir yerde eleyip,karışımın içine ekleyin.
Yağlanmış olan kalıba koyup önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında 40 dakika pişiriyoruz.

Kreması İçin ;

Bütün malzemeleri ocakta pişiriyoruz.

Ganaj İçin:

Kremayı ısıtıyoruz(Kesinlikle kaynatmıyoruz)Isıtılan kremaya bitter çikolatayı kırıyoruz.Kremanın sıcaklığı ile eritiyoruz.

Pastanın Yapılışı:

Soğuyan pandispanyayı 2'ye bölelim.1 Bardak süt ile ıslatalım.Arasına hazırladığımız kremayı yayalım.Kremanın üzerine kırılmış krokanlardan serpiştirelim.
Pandispanyanın diğer parçasını da üzerine kapatıp üstünü ve her yerini ganaj ile  kaplayalım.Üzerine krokan serpelim.Afiyet olsun..
Pasta
Krokanlı Pasta

Krokanlı Pasta
Tarifler Gelsin

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Toz Çaylı Kurabiye

Çaylı Kurabiye Tarifi Çaylı Kurabiye Çaylı Kurabiye Yapmak İçin Gerekli Olan Malzemeler: 125 Gram margarin(Oda sıcaklığında olmalı) 1 Çay bardağı zeytinyağı 1 Su bardağı toz şeker 1 Adet yumurta 2 çorba kaşığı siyah çay(Tepeleme olacak) 1 Paket Kabartma Tozu 1 Paket vanilya Aldığı kadar un(3,5 bardak ) Çaylı Kurabiye Nasıl Yapılır? *Tüm malzemeler karıştırılıp,yoğurulur. *Yuvarlak şekil verilip,yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. *175 derecede altı kızarana kadar pişirilir. Not: *Bu kurabiyelerin üstü beyaz kalıyor o nedenle altının kızarması yeterli. *Bu tarifle 30-35 tane kurabiye çıkıyor. *Kurabiyeler fırından ilk çıktığında yumuşak oluyor ,soğudukca sertleşir.                                                  Sevgiyle ve sağlıkla kalınız.. Çaylı Kurabiye Tarifi Tarifler Gelsin

Patatesli Omlet

Patatesli Omlet Nasıl Yapılır? Patatesli Omlet Patatesli Omlet Yapmak İçin Gerekli Olan Malzemeler: 4 yumurta 3 Adet patates Tuz Karabiber Pul biber Patatesleri kızartmak için sıvı yağ Patatesli Omletin Yapılışı: Patatesler yıkanır,kabukları soyulur ve parmak patates olarak doğranır. Sonra yıkanır. Doğranmış patatesler kızgın yağda kızartılır ve içine kağıt havlu serilmiş bir servis tabağına alınır. Yumurta,tuz,karabiber ve pul biber birlikte çırpılır. Kızartılmış patatesler omlet yapılacak yavaya alınır ve ocağın altı açılır. Patateslerin üzerine çırpılmış yumurtalar da eklenir ve tavanın kapağı kapatılır. Kısık ateşte pişirilir.Yumurtalar pişmişse artık omleti ters çevirebiliriz.İster spatulayla yada tavanın kapağına  alıp  çevirin.Çevirdikten  iki dakika sonra altını kapatıp, dilimleyerek servis yapalım.Afiyet olsun.. Kahvaltı Önerileri Tarifler Gelsin

NEGROLU KURABİYE

  NEGROLU KURABİYE  TARİFİ       Negrolu Kurabiye Nasıl Yapılır? Negrolu Kurabiye Tarifi İçin Gerekli  Olan Malzemeler: *200gram tereyağ *1 subardağı toz şeker *Yarım su bardağı  esmer şeker *2 yumurta *1 çay kasığı tuz *1 çay kaşığı kabartma tozu *1 paket vanilya *1 çay bardağı damla çikolata *2 paket Negro *Aldığı kadar un(3-3,5 bardak) Nasıl Yapılır? Çikolata ve Negro hariç tüm malzemeleri yoğuralım.Hamur kıvamına gelince içine damla çikolataları ekleyelim.Ceviz büyüklünde parçalar koparıp içine  bir tane Negro koyup kapatalım.180 dereceye ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirelim.Afiyet olsun. Negrolu Kurabiye Yapım Aşamaları Tarifler Gelsin