Krokanlı
Pasta Tarifi
Krokanlı Pasta Yapmak İçin Gerekli Olan Malzemeler :
Pandispanyası İçin :
*4 Yumurta
*4 Kahve fincanı toz şeker
*3 Kahve fincanı un
*1 Paket kabartma tozu
*1 Paket vanilya
*3 Yemek kaşığı sıcak su
*2 Yemek Kaşığı sıvı yağ
*3 Yemek kaşığı kakao
Ganaj İçin:
*200 gr krema
*200 gr Bitter çikolata
Kreması İçin :
*100 gram krema
*2 su bardağı süt
*2 Yemek kaşığı kakao
*1,5 yemek kaşığı un
*1/2 Su bardağı şeker
*1 su bardağının 1/3 ü kadar buğday nişastası
*1 Paket vanilya
1 yumurta
Pandispanya'nın Yapılışı:
Yumurtaların sarısıyla beyazını ayırıyoruz.Şekerin yarısını yumurtanın beyazı ile diğer yarısını da sarısı ile çırpıyoruz.
Sarısına sıcak su ve sıvı yağ ekleyip çırpıyoruz.Çırptıktan sonra da beyazını ekliyoruz bu karışıma.
Tahta kaşıkla alttan üstten karıştırarak karışmasını sağlıyoruz söndürmeden.
Un ,kabartma tozu,kakao ve vanilyayı ayrı bir yerde eleyip,karışımın içine ekleyin.
Yağlanmış olan kalıba koyup önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında 40 dakika pişiriyoruz.
Kreması İçin ;
Bütün malzemeleri ocakta pişiriyoruz.
Ganaj İçin:
Kremayı ısıtıyoruz(Kesinlikle kaynatmıyoruz)Isıtılan kremaya bitter çikolatayı kırıyoruz.Kremanın sıcaklığı ile eritiyoruz.
Pastanın Yapılışı:
Soğuyan pandispanyayı 2'ye bölelim.1 Bardak süt ile ıslatalım.Arasına hazırladığımız kremayı yayalım.Kremanın üzerine kırılmış krokanlardan serpiştirelim.
Pandispanyanın diğer parçasını da üzerine kapatıp üstünü ve her yerini ganaj ile kaplayalım.Üzerine krokan serpelim.Afiyet olsun..
Krokanlı Pasta
Tarifler Gelsin
Pasta Tarifi
![]() |
Krokanlı Pasta |
Krokanlı Pasta Yapmak İçin Gerekli Olan Malzemeler :
Pandispanyası İçin :
*4 Yumurta
*4 Kahve fincanı toz şeker
*3 Kahve fincanı un
*1 Paket kabartma tozu
*1 Paket vanilya
*3 Yemek kaşığı sıcak su
*2 Yemek Kaşığı sıvı yağ
*3 Yemek kaşığı kakao
Ganaj İçin:
*200 gr krema
*200 gr Bitter çikolata
Kreması İçin :
*100 gram krema
*2 su bardağı süt
*2 Yemek kaşığı kakao
*1,5 yemek kaşığı un
*1/2 Su bardağı şeker
*1 su bardağının 1/3 ü kadar buğday nişastası
*1 Paket vanilya
1 yumurta
Pandispanya'nın Yapılışı:
Yumurtaların sarısıyla beyazını ayırıyoruz.Şekerin yarısını yumurtanın beyazı ile diğer yarısını da sarısı ile çırpıyoruz.
Sarısına sıcak su ve sıvı yağ ekleyip çırpıyoruz.Çırptıktan sonra da beyazını ekliyoruz bu karışıma.
Tahta kaşıkla alttan üstten karıştırarak karışmasını sağlıyoruz söndürmeden.
Un ,kabartma tozu,kakao ve vanilyayı ayrı bir yerde eleyip,karışımın içine ekleyin.
Yağlanmış olan kalıba koyup önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında 40 dakika pişiriyoruz.
Kreması İçin ;
Bütün malzemeleri ocakta pişiriyoruz.
Ganaj İçin:
Kremayı ısıtıyoruz(Kesinlikle kaynatmıyoruz)Isıtılan kremaya bitter çikolatayı kırıyoruz.Kremanın sıcaklığı ile eritiyoruz.
Pastanın Yapılışı:
Soğuyan pandispanyayı 2'ye bölelim.1 Bardak süt ile ıslatalım.Arasına hazırladığımız kremayı yayalım.Kremanın üzerine kırılmış krokanlardan serpiştirelim.
Pandispanyanın diğer parçasını da üzerine kapatıp üstünü ve her yerini ganaj ile kaplayalım.Üzerine krokan serpelim.Afiyet olsun..
![]() |
Krokanlı Pasta |
Krokanlı Pasta
Tarifler Gelsin
Yorumlar
Yorum Gönder