Böğürtlen Reçeli Nasıl Yapılır?
Böğürtlen Reçeli Tarifi.
*500 gram Böğürtlen
*3 su bardağı toz şeker
*Yarım limon suyu
Böğürtlen Reçeli Nasıl Yapılır?
Böğürtlenleri nazikce ayıklayıp,yıkayalım ve süzdürelim.Daha sonra reçeli pişireceğimiz çelik tencereye alıp üzerine toz şekeri ekleyelim ve bir gece buz dolabinda bekletelim.Sabah bir kahve fincanı içme suyu ekleyip ocağa alalım.15 dakika kaynattıktan sonra limon suyunu da ekleyip ocağı kapatalım.soğuyunca borcam tepsiye alıp üzerine temiz bir tülbent gererek,güneşte çektirelim.Bir gün yeterli oldu bende.Afiyet olsun ,denemek isteyenlere..Svgiyle ve sağlıkla kalınız.
Böğürtlen Reçeli
Tarifler Gelsin
Yorumlar
Yorum Gönder