Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Aşure

Aşure Nasıl Yapılır? Sütlü Aşure Tarifi Aşure Aşure Yapmak İçin Gerekli Olan Malzemeler: *3 Su bardağı buğday *1Su bardağı nohut *1su bardağı kuru fasulye *1 Kg+3 su bardağı toz şeker *1 Litre süt *2 Adet  portakal kabuğu rendesi *2 Adet nar *1 kase kuru kayısı *1 kase kuru üzüm *Tarçın *Hindistan cevizi *Susam *Badem *Ceviz *Fındık kırığı *Dut kurusu *2 yemek kaşığı gül suyu *Çam fıstığı Aşure Nasıl Pişirilir? *Buğday bir gece önceden yıkanır ve bir taşım kaynatılıp altı kapatılır.Nohut ve kuru fasulyeye de aynı işlem uygulanır. *Ertesi gün buğday,kuru fasulye ve nohut ayrı tencerelerde pişirirlir. *Hepsi pişince buğdayın 1\4 ü blendırdan geçirilip tekrar buğday tenceresine eklenir. *Kuru üzüm ve kuru kayısılar yıkanıp,suda bekletilir. *Pişmiş olan nohut ve kuru fasulye de eklenir buğday tenceresine.Üzerine kaynar su eklenir ve sürekli karıştırılır dibi tutmasın diye. *Kuru kayısı ve üzümler eklenir. *N

İrmik Tatlısı

Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi İrmik Tatlısı İçin Gerekli Olan Malzemeler Nelerdir? 1 Litre süt 1 Su bardağı irmik 1,5 Su bardağı toz şeker 1 Paket vanilin İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır? Süt,irmik ve toz şeker pişirme tenceresine alınır ve karıştıra karıştıra pişirilir.Kaynamasına yakın vanilin de eklenir ve karıştırılır.Kaynamaya başladıktan sonra bir süre daha pişirilir ve ocaktan alınır.Pişen irmik tatlısı ıslatılmış silikon kaplara paylaştırılır.Bir gece buz dolabında bekletildikten sonra ters çevirilerek servis yapılır.Servis yaparken ceviz , meyve sosu ya da çikolatalı sosla  süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun. Sütlü İrmik Tatlısı Tarifler Gelsin

Zeytin Yağlı Taze Fasulye

Taze Fasulye Yemeği Tarifi Zeytinyağlı Taze Fasulye Zeytin Yağlı Taze Fasulye Yemeği İçin Gerekli Olan Malzemeler: ½ Kg Taze Fasulye 1 Adet kuru soğan 2 Adet domates 3 Adet acı sivri biber(Acı sevmiyorsanız tatlı da olabilir) 1 Çay bardağı zeytin yağı 1 Yemek kaşığı salça 1 Adet kesme şeker Tuz Zeytin Yağlı Taze Fasulye Yemeği Nasıl Pişirilir? Fasulyeler yıkanır ve uç kısımları koparılıp yan tarafındaki kılçıkları ayıklanır.Fasulyelerin büyüklüğüne göre iki ya da üç parçaya ayrılır ve süzülmeye bırakılır. Kuru soğan soyulur ve rendelenir.(İsterseniz doğrayabilirsiniz de)Zeytin yağı ile soğan sotelenir.Soğanlar sararmaya başlayınca rendelenmiş domatesler ve salça da eklenir ve kavrulur.Domatesler kavrulduktan sonra fasulyeler eklenir bir iki kez çevrilir ve yıkanmış olan acı biberler de eklenir.Daha sonra üzerini geçecek kadar su eklenir.Tuz ve kesme şeker de eklenir ve tencerenin kapağı kapatılır ve fasulyeler yumuşayana dek pişirilir.Afiyet olsun. Acı Biberli T

Fava

Fava Tarifi Fava Fava Tarifi İçin Gerekli Olan Malzemeler : Fava ½ kg Kuru bakla 1 Adet patates 1 Adet kuru soğan 1 Adet kesme şeker Tuz 1 çay bardağı zeytin yağı Fava Nasıl Yapılır ? Baklalar ayıklanır,yıkanır ve  pişireleceği tencereye alınır.Üzerini geçecek kadar su eklenir.(2 ya da 3 parmak kadar).Ocağa alınır ve kaynamaya bırakılır.Kaynayıp üzeri köpüp köpük olunca ocaktan alınır.Suyu boşaltılır soğuk sudan geçirir.Daha sonra üzerini geçecek kadar su eklenir.Patates ve soğanlar da rendelenip  tencere ocağa alınır.Kaynamaya başlayınca zeytin yağı ve şekeri de eklenir.Dibi tumasın diye sık sık karıştırılır.Kaynamaya başlayınca üzerinde oluşan köpükler alınır.Baklalar  iyice yumuşayıp erimeye başlayınca tuzu da eklenir.Bir süre daha kaynadıktan sonra ocak kapatılır.Blendırdan geçirilir ve uygun bir borcama boşaltılır ve donması beklenir.Servis yapmadan önce dilimlenir ve üzerine zeytin yağı gezdirilir. Servis Önerisi: Favaya dere otu ve kuru soğan çok yakı

Zeytinyağlı Barbunya Yemeği

Barbunya Yemeği Nasıl Pişirilir? Zeytinyağlı Barbunya Yemeği Zeytinyağlı Barbunya Yemeğini Yapmak İçin Gerekli olan Malzemeler: ½ kg Barbunya 1 Adet kuru soğan 1 Çay bardağı zeytinyağı 2 Diş sarmısak 2 Adet kesme şeker 1 Yemek kaşığı biber salçası 1 Yemek kaşığı domates salçası Tuz 4 Su bardağı soğuk su Zeytinyağlı Barbunya Yemeği Nasıl Pişirilir? Barbunyalar ayıklanır,yıkanır ve süzülür. Süzülen barbunyalar düdüklü tencereye alınır. Soğan ve sarmısaklar soyulur , yıkanır ve bütün olarak barbunyaların üzerine eklenir. Su,zeytinyağı,tuz,şeker,biber ve domates salçası eklenir.Düdüklü tencerenin kapağı kapatılır. Ocağa alınır orta ateşte  buhar çıkışı başladıktan 10 dakika sonra ocağın altı kısılır ve 25 dakika pişirilir. Süre bitiminde ocak kapatılır.Buhar çıkışı bitmeden asla düdüklü tencerenin kapağı açılmaz. İsterseniz sıcak olarak isterseniz de soğuk olarak tüketebilirsiniz.Afiyet olsun.. Barbunya Nasıl Yapılır? Tarifler Gelsin

Patatesli Omlet

Patatesli Omlet Nasıl Yapılır? Patatesli Omlet Patatesli Omlet Yapmak İçin Gerekli Olan Malzemeler: 4 yumurta 3 Adet patates Tuz Karabiber Pul biber Patatesleri kızartmak için sıvı yağ Patatesli Omletin Yapılışı: Patatesler yıkanır,kabukları soyulur ve parmak patates olarak doğranır. Sonra yıkanır. Doğranmış patatesler kızgın yağda kızartılır ve içine kağıt havlu serilmiş bir servis tabağına alınır. Yumurta,tuz,karabiber ve pul biber birlikte çırpılır. Kızartılmış patatesler omlet yapılacak yavaya alınır ve ocağın altı açılır. Patateslerin üzerine çırpılmış yumurtalar da eklenir ve tavanın kapağı kapatılır. Kısık ateşte pişirilir.Yumurtalar pişmişse artık omleti ters çevirebiliriz.İster spatulayla yada tavanın kapağına  alıp  çevirin.Çevirdikten  iki dakika sonra altını kapatıp, dilimleyerek servis yapalım.Afiyet olsun.. Kahvaltı Önerileri Tarifler Gelsin

Islak Kek

Hamur İşleri Kek Tarifleri Islak Kek Islak Kek Islak Kek Tarifi İçin Gerekli Olan Malzemeler: *3 Tane yumurta *2 Su bardağı toz şeker *1 Su bardağı sıvı yağ *3 Yemek kaşığı kakao *1 paket  DR. Oetker vanilin *1 Paket  DR. Oetker  kabartma tozu *3 Su bardağı süt Islak Kekin Yapılışı: *Süt,şeker ve kakao karıştırılır.Şekerin erimesi sağlanır. *1su bardağı  süt karışımı alınır  yumurta ile iyice çırpılır.(Kalanı Üzerine dökülecek) *Sıvı yağ eklenir çırpmaya devam edilir. *Un,vanilin ve kabartma tozu karıştırılır ve çırpma kabına alınır.Çırpılır. *Kek hamuru yağlanmış kare borcama alınır. *Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında pişirilir. *Kek pişip ilk sıcağı çıktıktan sonra  kalan süt karışımı kekin üzerine  eşit olacak şekilde gezdirilir.Soğuduktan sonra buzdolabına alınır.Afiyet olsun.. Browni Tarifler Gelsin